Magtymguly pyragy

ÇORBA/ JÜÝJE ÇORBASY

Taýýarlamak üçin: 
1 jüýje etine ikisiniň bilelikdäki agramy 100 gr
tüwiidir sogan
1 - 1,5 litr suw 
duz, burç gerek.



Bu çorbanyň esasy ayratynlygy onda mal etine derek towuk eti, onda - da jüyje etiniň ulanylýanlygydyr. Jüýje eti böleklenip gazana atylýar, üstüne suw guýulýar we gaýnadylýar. Gaýnamaga başlan bada, çorbasyna (ikisi bile alnanda) 100 gr. tüwüdir dogralan sogan atylýar. Duz berilýär we (nähoşyň saglygy üçin ýaramly görülse gyzyl burç hem atylyp) ýene birsalym gaýnadylýar.
Adatça, näsaglana şypa nahary hökmünde taýýarlanylýanlygy üçin, et täze soýlan jiiýjäniň eti bolsa ýagşy, ulanyljak gök önümlerm hil taraplaryna hem köpräk üns berilse yagşy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder